Afgelopen seizoenen

De zomereditie van WoonTips zal te zien zijn vanaf zaterdag 13 juni tot en met zaterdag 22 augustus 2015 om 16.00 uur op RTL4. De herhaling zal te zien zijn vanaf maandag 22 juni tot en met maandag 31 augustus om 13.30 uur op RTL4. De laatste herhaling van maandag 31 augustus zal al om 13.00 uur uitgezonden worden.


Het nieuwe seizoen van WoonTips zal te zien zijn vanaf zaterdag 29 augustus tot en met zaterdag 28 november 2015 om 16.00 uur op RTL4. De herhaling zal te zien zijn vanaf maandag 7 september tot en met maandag 7 december om 13.30 uur op RTL4.

Zomereditie - Aflevering 10

In alweer de een na laatste aflevering van de speciale zomereditie van WoonTips geven Iris en Sander je allerlei handige en informatieve woon tips. Zo is Iris deze week langs geweest bij een projectontwikkelaar in Lelystad om te praten over projectmatige woningen. Ook is zij te weten gekomen wat een bouwkundig adviseur voor je kunt betekenen bij het bouwen van je droomhuis. En waar zou je die droomhuis het liefst willen bouwen? In de stad of toch liever op het platteland? Sander is er deze week achter gekomen wie je moet bellen als er iets kapot is in je huis. Erg handig om te weten! Daarnaast is hij op pad geweest om alles te weten te komen over het verzekeren van je woonboot. Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Jacobs MeubelsFinesse Bodyline ClinicEOC ScheepsverzekeringenHet Hollandsch Bouwkundig AdviesbureauGemeente LosserBrockhoff NieuwbouwmakelaarsBuitenhof ProjectontwikkelingCV Servicebureau Midden-LimburgGemeente Zeewolde en Natural Horse Sense.

Zomereditie - Aflevering 9

In de negende aflevering van de speciale zomereditie van WoonTips geven niet alleen Iris en Sander je allerlei handige tips en informatie op woon- en lifestylegebied. Er zijn namelijk ook een aantal gastpresentatoren voor ons op pad geweest en deze week zijn dat onder meer Nathalie en Soesja.

Nathalie heeft zich deze week verdiept in de gemeentelijke projectontwikkeling en is onder meer langs geweest bij de Gemeente Goes, Gemeente Geldermalsen en Gemeente Voorst. Soesja heeft zich deze week vooral verdiept in de woon tips voor in- en om het huis. Zo is zij te weten gekomen wat een installateur voor je kan betekenen en hoe je je woning met een domotica systeem kunt automatiseren. Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Finesse Bodyline ClinicBuitenhof ProjectontwikkelingGemeente GoesGemeente GeldermalseneyeOpen.nlGemeente VoorstChiel Siemers InstallatietechniekHDL Nederland en VolkerWessels Vastgoed.

Zomereditie - Aflevering 8

Deze week weer een nieuwe aflevering van WoonTips boordevol goede en informatieve tips over wonen. Zo is Iris deze week op pad geweest om te weten te komen wat een bouwkundig adviseur voor je kan betekenen bij het kopen van je droomhuis. Dat is zeker fijn om te weten als je een nieuw stulpje op het oog hebt. Verder hebben onze presentatoren zich deze week verdiept in de installatietechniek, in de veiligheid voor in en om je huis en in online hypotheekadvies. Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Finesse Bodyline ClinicHet Hollandsch Bouwkundig AdviesbureauBuitenhof ProjectontwikkelingeyeOpen.nlTrend InstallatietechniekInstallatiebedrijf WijnhovenWolsink Elektrotechnische GroothandelKoos Min MarketingVeiligheids-sloten.nl en Melrose Security

Zomereditie - Aflevering 7

In alweer de zevende aflevering van de zomereditie van WoonTips hebben we weer allemaal handige en informatieve tips voor jullie! Heb je genoeg van die eeuwige grijze of witte muren in je huis, maar kun je geen leuke kleur vinden? Dan heeft Sander hier deze week de oplossing voor gevonden, namelijk 3D wandpanelen. Ook is hij meer te weten gekomen over zonwering. Iris heeft zich deze week verdiept in de zomertips en is te weten gekomen hoe je kunt afvallen, zonder dat je daar intensief mee bezig hoeft te zijn. Deze week zijn ook weer onze gastpresentatoren op pad geweest. Zo is Nana meer te weten gekomen over de voeding voor je planten die je in huis hebt staan, heeft Stephanie zich verdiept in het online hypotheekadvies en is Soesja meer te weten gekomen over trampolines voor in je tuin. Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Finesse Bodyline ClinicTrampolineland.nlXperaleyeOpen.nlSenft ZonweringVagtechniekHy-ProDesign Your Home en Waterurn.

Zomereditie - Aflevering 6

Deze week weer een nieuwe aflevering van WoonTips boordevol goede en informatieve tips over wonen. Zo is Iris deze week op pad geweest om te weten te komen wat een bouwkundig adviseur voor je kan betekenen bij het kopen van je droomhuis. Sander heeft zich deze week verdiept in de elektrotechniek en is te weten gekomen hoe het komt dat we er allemaal gebruik van maken, maar vaak niet kunnen uitleggen wat het precies is. Onze gastpresentatoren zijn ook weer op pad geweest. Nana doet deze week interieuradvies op, terwijl Jeroen zich vooral heeft verdiept in de zomertips. Dit en nog veel meer in deze gloednieuwe aflevering van WoonTips.

   

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: Finesse Bodyline Clinic, Het Hollandsch Bouwkundig Adviesbureau, Remove.nu, NAB Bliksembeveiliging, Vekto (SAS Electronics), Bakker Campers, Studio de Woonfactor, Cadac Europe, ASN Catsman, Groepenkast-stunter.nl en Vrije Markt Tiel ‘De Oude Veiling’.

Zomereditie - Aflevering 5

In alweer de vijfde aflevering van de zomereditie van WoonTips hebben we weer allemaal handige en informatie tips voor jullie! Zo is Sander deze week te weten gekomen hoe je asbest kunt verwijderen, maar ook wat een notaris voor je kan betekenen bij het kopen van een huis. Iris is heeft zich deze week verdiept in duurzame energie en is er achter gekomen hoe je je energieverbruik kunt besparen. Daarnaast zijn onze gastpresentatoren ook weer op pad geweest voor ons. Zo is Wendy-Kristy meer te weten gekomen over kozijnen, dakkappelen en tuinserres. Wist je bijvoorbeeld dat je door een tuinserre zowel in de zomer als in de winter van je tuin kunt genieten? En Chantalle heeft zich verdiept in de werkgelegenheid in de bouw. De bouw is meestal project gerelateerd. Hoe kan je dan toch een vast inkomen krijgen? Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: Dierenbescherming RijnmondEtosBouwGeniusRontrex Asbest Analyse en InventarisatieVoku Serres & Kunststof KozijnenAbma Schreurs NotarissenRemove.nuAceve Totaalinstallateurs en Finesse Bodyline Clinic.

Zomereditie - Aflevering 4

Deze week weer een nieuwe aflevering van de speciale zomereditie van WoonTips, waarin Sander en Iris weer voor jullie op pad zijn geweest voor leuke, handige en verrassende tips op het gebied van wonen. Zo is Sander deze week onder meer te weten gekomen dat je je hypotheek ook bij een serviceprovider kunt afsluiten in plaats van slechts alleen bij een bank. Iris houdt niet zo van klussen en is deze week langs geweest bij een timmerbedrijf om te kijken wat die voor haar kunnen betekenen. Daarnaast is ze te weten gekomen wat er allemaal komt kijken bij het verbouwen van je huis, want waar moet je allemaal aan denken? En is het niet veel handiger om een bouwcoach in te schakelen? Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Finesse Bodyline ClinicDe Financiële MakelaarInstallatiebedrijf L. van GentHet Hollandsch Bouwkundig AdviesbureauKP TimmerwerkenHoogenboom BeveiligingInstallatiebedrijf Velo van der BijAquaroma Wellness & ZwembadenTwentse Energie Groep en Kringloopwinkel de Recycling.

Zomereditie - Aflevering 3

In alweer de derde aflevering van de speciale zomereditie van WoonTips geven de vaste presentatoren Iris en Sander, maar ook onze gastpresentatoren Nana en Soesja, je weer allerlei leuke, handige en verrassende tips op woon- en lifestylegebied. Zo is Sander te weten gekomen wat een TimeShare contract is – en misschien nog belangrijker: hoe je deze kan stopzetten. Ook is Sander langs geweest bij een interieurwinkel en heeft weer goede, nieuwe interieurtips op gedaan die je misschien ook kunt gebruiken voor je eigen huis! Nana heeft zich deze week verdiept in de trend van mediterrane tegels voor in je huis en Soesja heeft tips gekregen over welke dakbedekking je het beste kan kiezen. Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Finesse Bodyline ClinicDak- en Wandbeplating AcomaMeubel & SlaaphuysInstallatiebedrijf Velo van der BijAquaromaTwentse Energie GroepTimeshareStopTerre d’Azur en Bouwmanagement Nederland.

Zomereditie - aflevering 2

In de tweede aflevering van de zomereditie van WoonTips hebben we weer allemaal handige en informatieve tips voor jullie!

Sander heeft deze week alles geleerd over huizen die gemaakt zijn van staal. Een stalen huis zorgt voor een moderne uitstraling, maar is het ook praktisch? Daarnaast is Sander deze week te weten gekomen over wat een levenstestament is en waarom je deze zou moeten opstellen. Iris heeft deze week handige kampeertips opgedaan, dus ben je van plan om te gaan kamperen in de vakantie? Dan moet je zeker kijken! Verder is Iris te weten gekomen hoe een bouwkundig adviseur je kan helpen met de bouw van je huis. Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Finesse Bodyline ClinicHet Hollandsch Bouwkundig AdviesbureauGroot Landeweer MeubelenCourage ArchitectenEchobureau Jan KoningKnobben CaravansNotariskantoor HoutepenRecreatieboerderij De Reekamp en Van den Heuvel Verlichting.

Zomereditie - Aflevering 1

In de eerste aflevering van de speciale zomereditie van WoonTips geven niet alleen Iris en Sander je allerlei handige tips en informatie op woon- en lifestylegebied. Er zijn namelijk ook een aantal gastpresentatoren voor ons op pad geweest: deze week zijn dat Nana en Soesja.

Nana is deze week erachter gekomen hoe je een schilderij kunt ophangen, zonder daarvoor te hoeven boren. Handig, hé? Daarnaast is zij erachter gekomen hoe planten op een goede manier verzorgt moeten worden. Wist je namelijk dat vooral de bladeren veel zorg vragen? Sander heeft zich deze week ook in de wereld van de flora verdiept en is erachter gekomen wat er allemaal met de plant gebeurd, voordat wij deze kunnen kopen in een tuincentra. Soesja heeft deze week geleerd hoe belangrijk eerste hulptrainingen zijn en Iris heeft zich verdiept in de wereld van het impregneren. Wist je dat je je huis ook zelf kunt impregneren? Hoe je dat moet doen? Kijk naar deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Ophang-systemen.nlVDC TrainingFinesse Bodyline ClinicImpregnerendoejezelf.nlBest 4 BestKinderdag PaleizenHy-ProHappy SummerStichting FSHDStreetgasmRoel Westerman Bouwkunsten en Room 108.

Aflevering 14

In alweer de laatste aflevering van het tweede seizoen van WoonTips geven Sander Foppele en Iris Rulkens je weer allerlei handige, leuke en interessante woon tips!

Sander heeft deze week allerlei inspirerende interieur tips gekregen. Zo is hij inmiddels helemaal up-to-date van de trends op het gebied van tegels. En wist je dat tegels ook heel leuk in een slaapkamer kunnen staan? Iris heeft zich deze week verdiept in rietendaken én is erachter gekomen dat je zelf vanuit je eigen huis kan winkelen - zonder daarbij het Internet te gebruiken. Hoe dat kan? Kijk naar deze nieuwe aflevering van WoonTips en kom erachter!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Rontrex Asbest Analyse en InventarisatieHome EnlargementNice-4-YouRietdekkersbedrijf Gregor van den ElzenBalotti Sanitair & TegelsTafelzeilonline.comGlas OckelsRuimte voor RuimtePrimogrill.nlOxboardStreetgasm en De Donjon.

Aflevering 13

In de dertiende aflevering van WoonTips geven Sander Foppele en Iris Rulkens je weer allemaal handige, leuke en interessante informatie en tips over de laatste trends op woongebied. 

Zo neemt Sander deze week een kijkje bij een notariskantoor, want wat komt er allemaal bij kijken bij het kopen van een woning als je getrouwd bent? En wat gebeurd er met je woning als je gaat scheiden? Sander is er ook achter gekomen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een tweede huis in het buitenland, want is dit wel zo verstandig? En met welke wetten heb je dan te maken? Iris leert deze week alles over groendaken, maar ook komt ze te weten wat je moet doen als je CV-ketel niet meer goed functioneert. Dit en veel meer in deze gloednieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Rieken GroendakenNotariskantoor Tesink-Van DoorenHak & Rein Vos Juridisch Adviseurs en NotarissenKlink & OsseEchtscheidingsplaza.comVB&T VvE DienstenBreman InstallatiegroepBrustorJoy!CraftsCarex en Tapijtdump.

Aflevering 12

In alweer de twaalfde aflevering van WoonTips geven Iris Rulkens en Sander Foppele je weer allerlei handige, leuke en interessante tips en informatie over de laatste trends op woongebied. Zo komt Sander te weten hoe je lekker beschut van je tuin kunt genieten. Ook leert hij hoe je een vervelende galm of holle klank kunt voorkomen in je huis en hoe je een mooie brocante look kunt creëren in je woning. En wist je dat je veel meer kunt met stukwerk dan alleen maar een mooie gladde, egale muur creëren?

Iris komt te weten wat een VvE precies inhoudt en hoe en notaris je kan helpen op het moment dat je gaat scheiden. Ook komt Iris erachter of het nu slim is om een woning te kopen als starter of juist niet. Dat en veel meer in deze gloednieuwe aflevering van WoonTips!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: VvE Partner, Poelhekke Hypotheek & Financiële Planning, ADL Koemans Stucwerk & Vastgoed Onderhoud, Brustor, De Spiegel Zonwering, Postma Notaris, Beschutt, Incatro Room Acoustics, Robbe Financiële Raadgevers, G&S Assurantiën en Antiekzaak de Koffer.

Aflevering 11

Ook in de elfde aflevering weer veel nieuwe, inspirerende woontips!

Zo is Sander erachter gekomen hoe je van de buitenlucht kunt genieten, zonder dat de zon de hele tijd vol op je hoofd schijnt. Dit kan namelijk door zonneschermen en terrasoverkappingen. Sander is deze week ook op pad geweest met een makelaar en is er achter gekomen dat een makelaar veel meer kan betekenen voor je dan slechts het vinden van je droomhuis. Iris is deze week langs geweest bij een notaris en is te weten gekomen wat het verschil is tussen een samenlevingscontract en trouwen, want was is eigenlijk het verstandigst om te doen? Ook heeft Iris financieel advies ingewonnen met betrekking tot verzekeringen. Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips.

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Alphonse Bakker, Koninklijke Mosa, Moolenaar Makelaardij, Brustor, Notariskantoor Spoormakers, Rubbermagazijn.nl, De Koffer, Otterlo Financieel Advies, Kunstgras Westland, De Spiegel Zonwering en Meubel & Slaaphuys.

Aflevering 10

In alweer de tiende aflevering van WoonTips geven Iris Rulkens en Sander Foppele je allerlei handige, leuke tips en informatie over de laatste trends op woongebied. Sander verdiept zich deze week in mantelzorgwoningen en komt erachter waarom deze handig zijn. Ook leert Sander alles over waterkook kranen, want zijn deze wel veilig? Sander krijgt naast deze informatie ook nog allerlei handige interieurtips.

Iris komt er deze week achter dat financiële planning erg nuttig kan zijn. Ook leert Iris weer meer over asbest en asbestsanering, want wat te doen als je asbest hebt ontdekt? En wil je je tuin helemaal summer proof hebben, maar heb je geen idee hoe je daarvoor moet zorgen? Ga dan zeker kijken, want Iris is alles te weten gekomen over graszoden. Graszoden? Ja, grote plakken gras die je kan uitrollen, zodat je meer groen hebt in je tuin! Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips.

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door: Frank Vogel Financieel Advies, Het Hollandsch Bouwkundig Adviesbureau, Symobouw, Meubel & Slaaphuys, AFRS Ingenieurs, floww, Stucadoors en Spackbedrijf ’t Loug en Boelens Graszoden.

Aflevering 9

In de negende aflevering van WoonTips geven Iris Rulkens en Sander Foppele je weer allerlei leuke en handige informatie over de laatste trends op woongebied. Deze week is Sander langs geweest bij een interieurwinkel en heeft advies gekregen over hoe je een warme uitstraling kunt creëren in je interieur. Ook is Sander erachter gekomen waarom het zo slim is om een bouwcoach in te schakelen als je start met het verbouwen van je woning.

Iris heeft deze week financieel advies gekregen. Is het bijvoorbeeld voor starters een goede tijd om een woning te kopen? Maar ook voordat je een woning kunt kopen kun je behoefte hebben aan een eigen stekkie: Iris is daarop op pad geweest en is alles te weten gekomen over studentenhuisvesting.

Daarnaast kom je in deze aflevering meer te weten over gietvloeren, het opleuken van je keukenkasten, maar ook wat goede opleiding voor de interieur- en meubelbouw is. Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips.

Aflevering 8

In de achtste aflevering van WoonTips geven Iris Rulkens en Sander Foppele je weer allerlei leuke en handige informatie over de laatste trends op woongebied. Sander is deze week van alles te weten gekomen over kindergordijnen, maar heeft ook weer veel kennis opgedaan bij een financieel adviseuren een notaris.

Iris Heeft een kijkje genomen bij een bouwkundig adviesbureau: waarom zou je een bouwkundig adviseur moeten inschakelen bij de aankoop van je woning? Daarnaast is ze ook langs geweest bij een advocatenkantoor. Wat gebeurt er met je koopwoning bij een echtscheiding? Iris is er ook achter gekomen waarom je je zonnepanelen goed schoon moet houden. Daarnaast heeft ze ook weer handige interieurtips meegekregen, want wist je dat je met chalkpaint een leuke kleurrijke look kan creëren in je woning en dat een kroonluchter je woning een leuke boost kan geven?

Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Aflevering 7

In alweer de zevende aflevering van het tweede seizoen van WoonTips geven Iris Rulkens en Sander Foppele je weer allerlei leuke en handige woon tips. Zo is Iris deze week alles te weten gekomen over design klassiekers, want waarom zou je voor een design klassieker kiezen als een replica goedkoper is? Ook leert Iris hoe je zelf je huis kan impregneren en dat een bouwbegeleider inschakelen handig kan zijn als je een bouwproject start. Iris ontdekt ook de fijne kneepjes van houten vloeren, want wat is nou het verschil tussen parket en laminaat?

Sander ontdekt dat je met vlieggordijnen je interieur kan opleuken en wat de voordelen zijn van een webshop bij de aanschaf van een nieuw interieur. En wist je dat glas in lood weer helemaal hip is? Dat en veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips!

Aflevering 6

In WoonTips deze week weer aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en allerlei nieuwe interieurtrends. Ben je op zoek naar de ideale bank? Dan moet je zeker kijken, want Iris is op pad geweest en is alles te weten gekomen over banken. Sander heeft zich deze week verdiept in de tafelcultuur, want hoe hoort het eigenlijk? Dat het vork links ligt en het mes rechts weten we allemaal wel, maar hoe zit het met het dekken van de rest van de tafel?

Vorige week hadden we het over dakkappelen, rietendaken, maar waar we het nog niet over hebben gehad is het reinigen van je dak. Iris is deze week op pad geweest en is te weten gekomen waarom het zo belangrijk is om je dak te reinigen. En de charme van een houtenvloer zonder dat je daar veel onderhoud aan kwijt hoeft te zijn? Hoe dat kan? Daar is Sander achter gekomen.

Dit en nog veel meer deze week in een nieuwe aflevering van WoonTips.

Aflevering 5

In deze aflevering weer allerlei leuke en handige informatie over de laatste trends op woongebied. Nadia ontdekt bijvoorbeeld dat natuursteen ontzettend handig en hip is in je woning. Voor een trap, je keukenblad, maar ook voor in je badkamer.

Iris leert van alles over dakkapellen, want dat dakkapellen je ruimte vergroten wisten we al, maar weten jullie ook hoe zo een dakkapel gemonteerd wordt? En dat elektronica ons leven vergemakkelijkt wisten we al, maar wist je dat je zelfs je wasmachine kan aanzetten met je smartphone? En heb je wel eens gehoord van een robotstofzuiger?

Sander ontdekt dat je onderhoudsvriendelijke vloeren kunt leggen in je tuin, die houtvrij zijn, maar er wel uit zien als hout. Bij zo een mooie landelijke stijl hoort eigenlijk ook een rieten dak. Sander is deze week op pad geweest om te kijken of deze daken wel brandbestendig zijn. En vergt zo een rieten dak ook niet veel onderhoud?

Dat en veel meer deze week in een nieuwe aflevering van WoonTips.

Aflevering 4

In de vierde aflevering van WoonTips geven Iris Rulkens en Sander

Foppele je weer allerlei leuke en handige informatie over de laatste
trends op woongebied. Zo ontdekt Iris waarom leren banken perfect
passen in ieder interieur en leert ze alles over ergonomie. Wat is
ergonomie en waarom is het zo belangrijk?

Sander is deze week te weten gekomen wat er allemaal komt kijken bij
het kopen van je droomhuis. Hij is onder meer langs geweest bij een
notaris, een hypotheekadviseur en een aannemersbedrijf, want wat
kunnen die voor je betekenen? Ook ontdekt hij hoe je de binnenkant
van je woning kunt opleuken met 3D-wandpanelen. Dit en nog veel meer
in deze nieuwe uitzending van WoonTips!

Aflevering 3

In alweer de derde aflevering van WoonTips zijn Iris, Sander en Nadia weer op pad geweest om alles te weten te komen over wonen. Zowel voor in je huis, want hoe krijg je toch die populaire landelijke sfeer in je huis? Als om het huis, want hoe kan je bijvoorbeeld je gevel schoonmaken?

Iris is deze week weer een stuk wijzer geworden op het gebied van wonen. Zo is zij te weten gekomen hoe je die populaire landelijke sfeer in je huis kan creëren. Wist je dat een klein, oud schilderstrappetje hier al bij kan helpen? En wat tegenwoordig ook helemaal hip is: bamboe! Bamboe in meubels, bamboe in vloeren: het kan allemaal! Deze week ook veel nieuwe woon tips voor om je huis. Wist je dat perzikstenen een goede vervanger zijn van het gebruikelijke grind? Het is niet schadelijk voor huisdieren, het kan minimaal 25 jaar liggen en is onderhoudsarm. Iets wat wel onderhoud nodig heeft zijn je gevels, maar hoe moet je die onderhouden?

Sander is op bezoek geweest bij een asbestsaneringsbedrijf. We weten allemaal dat asbest gevaarlijk is, maar hoe kan asbest het beste verwijderd worden? Daarnaast hebben we deze week ook weer een aantal financiële adviezen voor de kijker. Zo is Nadia langs geweest bij een hypotheekadviseur die haar heeft verteld wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek, want waar moet je allemaal op letten? Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips.

Aflevering 2

In alweer de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van WoonTips houden Iris Rulkens, Sander Foppele en Nadia Palesa je op de hoogte van de laatste trends op woongebied. Zo ontdekt Iris dat je veel meer kan met stucwerk dan je denkt. Stucwerk is er namelijk niet alleen om je muur te egaliseren, maar waar kan je het dan nog meer voor gebruiken? En wist je dat oud hout goed te combineren is met moderne nieuwe materialen, zoals beton?

Sander is een stuk wijzer geworden over het onderhouden van je kozijnen, want dat moet natuurlijk ook gebeuren. Als je dit niet goed doet ontstaat er namelijk houtrot. Sander leer ook nog meer over asbest, want hoe vergaat het met de sloop van een woning als er asbest is geconstateerd?

Het is alweer lente en Nadia gaat langs bij een sierbestrater die haar advies geeft over hoe je zonder al te veel werk een mooie verzorgde tuin te hebben. Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips.

Aflevering 1

In de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van WoonTips zullen Iris Rulkens, Sander Foppele en Nadia Palesa je informeren over de allerlaatste trends op woongebied.

Iris is te weten gekomen wat je allemaal kan doen met schapenvellen, want dat een schapenvel gebruikt kan worden als deken of vloerkleed wisten we al, maar wist je ook dat schapenvellen gebruikt kunnen worden als tafelkleed? Ook is zij langs geweest bij een bedrijf daie gespecialiseerd is in het maken van textiel, want hoe wordt textiel gemaakt? En hoe zit het met de verplaatsing van het productieproces naar lage loonlanden?

Ons nieuwe gezicht Sander is op bezoek geweest bij een interieurbedrijf waar je je eigen meubels kan bouwen, want hoezo zou je je smaak aanpassen op het aanbod, als je ook het aanbod kan aanpassen aan je smaak?

Nadia heeft zich deze week verdiept in het elektrisch autorijden en is te weten gekomen of je met het rijden van een elektrische auto kan besparen op je kosten. Over kostenbesparing gesproken: wisten jullie dat LED verlichting kan zorgen voor een besparing op je energiekosten?

Verder krijg je in deze gloednieuwe aflevering van WoonTips informatie over het inschakelen van een bouwcoach bij het realiseren van je droompaleis en over de aanschaf van een tweede huis in Frankrijk. Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van WoonTips.